fbpx

KUNST OG KIRKER

Den 12.- 14. november 2021 – Slagelse Provsti

OM KUNST OG KIRKER

OM KUNST OG KIRKER

Udstillingen Kunst og Kirker som i 2020 præsenteres for tredje gang og fortsætter igen i samarbejde mellem Slagelse provsti og foreningen Kunst og kirker.
Udstillingen Kunst og Kirker finder sted i perioden 06. – 08. november 2020, og indeholder udstilling af unik kunst i 15 kirker under Slagelse provsti.

Konceptet for udstillingen ”Kunst og kirker” er, at fremvise professionel kunst udført af professionelle kunstnere. I 2020 udstiller der udelukkende danske kunstnere, hvilket skyldes Corona-epidemien. Deltagende kunstnere kan ”kun” medvirke og udstille maksimalt tre gange i Kunst og Kirker.

Udstillingen Kunst og Kirker vil i 2020 som et nyt tiltag blive igangsat med en åbningsceremoni fredag 06. november 2020 i tidsrummet 16:30 – 18:00. Åbningsceremonien gennemføres i Sct. Mikkels Kirke, hvor alle er velkommen.
Der er gratis adgang.
Der vil være taler ved Per Thuesen, formand for Kunst og Kirker, Ulla Thorbjørn Hansen, provst for Slagelse provsti og Joy Mogensen, Kirkeminister.

Samtlige deltagende kunstnere vil ligeledes være til stede under åbningsceremonien, hvor hver kunstner vil have et kunstværk med i kirken. I forbindelse med åbningsceremonien vil publikum blive beriget med koncert ved Bel Canto Koret fra Slagelse. Selve udstillingen i de 15 deltagende kirker foregår i weekenden 07. – 08. november 2020 begge dage i tidsrummet 10:00 – 16:00.

De udstillende kunstnere vil under hele udstillingen være til stede i aktuelle kirker, og deres værker vil være til salg. I nogle kirker vil der ud over den udstillede kunst også være mulighed for at høre sang og musik. I et antal kirker vil der om søndagen være gudstjeneste. Program for hver enkelt kirke findes i dette katalog.

Vi håber på, at udstillingen i 2020 bliver mindst lige så stor succes som i 2019, hvor flere end 6000 gæster besøgte udstillingen.
Vel mødt og god fornøjelse.

Med venlig hilsen arbejdsgruppen ”Kunst og Kirker”.

Michael Olsen
Bestyrelsesmedlem
Kunst og Kirker

Branka Lugonja
Bestyrelsesmedlem
Kunst og Kirker

Michael Olsen
Bestyrelsesmedlem
Kunst og Kirker

Ulla Thorbjørn Hansen
Provst, Slagelse Provsti
www.slagelseprovsti.dk

Estrid Maria Eriksen
Næstformand
Kunst og Kirker

Per Thuesen
Formand for Kunst og Kirker
Mail: thuesport@gmail.com