INFORMATION OM KUNST OG KIRKER

Næste udstilling er 10. – 12. november 2023

SPONSORER

KUNST OG KIRKER i Slagelse Provsti.

Foreningen “Kunst og Kirker” og Slagelse Provsti vil hermed takke nævnte sponsorer samt alle frivillige for deres medvirken i dette spændende projekt. Udstillingen Kunst og Kirker ville ikke kunne gennemføres uden denne uvurderlige støtte.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Nyhedsbrev nederst på siden.

Der vil blive udsendt få nyhedsbreve i løbet af året.
F.eks. i forbindelse med udgivelse af årets katalog og anden nyttig information.

AFSTEMNING

Stem på din foretrukne kunstner.

Afstemningen er åben fra om lørdagen (første udstillingsdag) kl. 10:00 og løber til og med den anden udstillingsdag kl 24:00.
Følg linket i menuen øverst, som er synlig under udstillingsperioden.

Du har mulighed for at stemme én gang, hvor du kan vælge de 3 billed- og 3 skulpturkunstnere, som du synes bedst om.

Når udstillingen er overstået og stemmerne er optalt, vil resultatet blive offentliggjort her på hjemmesiden og på Facebook. Der vil tillige blive sendt et nyhedsbrev til de tilmeldte.

OM KUNST OG KIRKER

OM KUNST OG KIRKER

Udstillingen Kunst og Kirker er et samarbejdeder mellem Slagelse Provsti og foreningen Kunst og Kirker.

Udstillingen gennemføres i anden weekend i november.

Åbningscemonien vil blive gennemført i Sct. Mikkels Kirke om fredagen kl. 16.30 – 18.00.
Der er gratis adgang for gæster.

Selve udstillingen i de 15 deltagende kirker gennemføres lørdag og søndag kl. 10.00 – 16.00.
Der er gratis adgang for gæster.

De 32 deltagende kunstnere i udstillingen vil være til stede under åbningsceremonien, hver medbringende et kunstværk, således at besøgende gæster her kan få et førstehånds indtryk af den fremviste kunst i deltagende kirker, og måske på denne baggrund planlægge deres besøg i kirkerne hen over weekenden.

Samtlige deltagende kunstnere og frivillige menighedsrådsmedlemmer fra de deltagende kirker vil være til stede i kirkerne under hele udstillingen, således at man kan samtale med den enkelte kunstner om pågældendes kunst, som udstilles og menighedsrådsmedlemmerne om kirkens historie og lokalsamfundets tilknytning til kirken.

Den udstillede kunst vil være til salg efter aftale med hver enkelt kunstner.

Vel mødt og god fornøjelse.

Med venlig hilsen arbejdsgruppen ”Kunst og Kirker”.

Udstillingen Kunst og Kirker som i 2022 præsenteres for femte gang, fortsætter igen i et samarbejdede mellem Slagelse provsti og foreningen Kunst og Kirker.

Udstillingen for 2022 gennemføres i perioden 11. – 13. november.

Åbningscemonien vil blive gennemført i Sct. Mikkels Kirke 11. november 2022 i tidsrummet 16.30 – 18.00.
Der er gratis adgang for gæster.

Selve udstillingen i de 15 deltagende kirker gennemføres lørdag og søndag 12. – 13. november 2022 i tidsrummet 10.00 – 16.00.
Der er gratis adgang for gæster.

De 32 deltagende kunstnere i udstillingen vil være til stede i Sct. Mikkels Kirke under åbningsceremonien hver medbringende et kunstværk, således at besøgende gæster her kan få et førstehånds indtryk af den fremviste kunst i deltagende kirker, og måske på denne baggrund planlægge deres besøg i kirkerne hen over weekenden. 

Foreningen Kunst og Kirker har igen i år valgt udelukkende at invitere danske professionelle billede- og skulpturkunstnere. 

Samtlige deltagende kunstnere og frivillige menighedsrådsmedlemmer fra de deltagende kirker vil være til stede i kirkerne under hele udstillingen, således at man kan samtale med den enkelte kunstner om pågældendes kunst som udstilles og menighedsrådsmedlemmerne om kirkens historie og lokalsamfundets tilknytning til kirken.

Den udstillede kunst vil være til salg efter aftale med hver enkelt kunstner.

Vi håber på, at udstillingen i 2022 bliver mindst lige så stor succes som i 2021, hvor flere end 5.600 gæster besøgte udstillingen. 

Vel mødt og god fornøjelse.

Med venlig hilsen arbejdsgruppen ”Kunst og Kirker”.

BESTYRELSEN

Per Thuesen
Formand for Kunst og Kirker
Mail: thuesport@gmail.com

Estrid Maria Eriksen
Næstformand
Kunst og Kirker

Lene Hansen
Bestyrelsesmedlem
Kunst og Kirker

Michael Olsen
Kasserer
Kunst og Kirker

INFO
CVR
41235276

Bank (Sparnord)
9383 2050192922

ARKIV

Tilbageblik…

Kunst og Kirker har gemt de gamle kataloger og lister over deltagende kunstnere.

Fra 2019 har det været muligt at stemme på årets billed- og skulpturkunstner. Du har her mulighed for at se hvilke kunstnere publikum har valgt de forskellige år.

HISTORIEN

Med inspiration fra Ameland i Holland startede Slagelse Turistforening Kunst og Kirker i samarbejde med Slagelse provsti i 2017.

Idéen var at invitere professionelle kunstnere fra ind og udland til at udstille i landsbykirker i provstiet.
Udstillingen finder sted 2. weekend i november, hvor kunsten lyser op og blander sig i det historiske udtryk mellem mure og udsmykning i en enkelt kirke. Sammen med kunsten bliver også den lokale kirkes historie formidlet.

Kunstnerne findes uden for Slagelse Kommune, da vi i hele kommunen har fine udstillingsmuligheder som lokale kunstnere benytter. Vi vil gerne vise ny, spændende kunst frem for lokale og turister. Der er ikke krav om en bestemt emnekreds.

Kunstnere og medighedsråd sørger for at gæster i kirkerne får en god oplevelse med kunst, evt. optræden, musik, historiefortælling, kaffe m.m. I nogle kirker er der gudstjeneste om søndagen.

I 2018 løb første udstilling af stablen, med 10 kirker involveret og 21 kunstnere udstillede. En billedkunstner og en skulptør i hver kirke. Kirkerne havde ca. 3.000 besøgende.

I 2019 havde vi professionelle kunstnere fra 9 forskellige lande og udstillingerne i kirkerne blev besøgt af mere end 6.000 gæster.

I 2020 blev Kunst og Kirker oprettet som en selvstænding forening med Per Thuesen som formand og en bestyrelse på i alt 5 medlemmer.

Så kom Corona, – og den nøje planlagte udstilling i 2020 i 14 kirker med 29 danske kunstnere og med kirkeministeren som åbningstaler, måtte aflyses få dage før åbningen.

I 2021 havde de fleste af de indbudte kunstnere fra 2020 sagt ja til at komme og udstille.
Med et flot besøgstal på over 5.500 var vi glade for at kunne gennemføre endnu en udstilling, nu i 15 kirker.

Kunst og Kirkers bestyrelse inviterer kunstnere til at udstille, og fordeler kunstnerne i kirkerne.

Deltagelde kunstnere bliver af det enkelte meninghedsråd indlogeret og forplejet hele udstillingsweekenden.

Fredag eftermiddag er der fælles åbning af udstillingen i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse, hvor hver kunstner har et vær med til præsentation. Lørdag og søndag er udstillingerne i kirkerne åbne 10-16.

Alle udstillede værker er til salg. Det er gratis for kunstnerne at deltage i udstillingen, men ved evt. salg skal de donere 20% af salget til Kunst og Kirker, så udstillingen kan etableres også kommende år.
I 2021 blev der solgt for ca. en kvart million i udstillingsweekenden.

Der er fri entre til udstillingerne, og gæster opfordres til at stemme på Årets Kunstner.

Kunst og Kirker har et tæt samarbejde med Destination Sjælland, som står for markedsføring af udstillingen. Til hver udstilling udarbejdes et katalog hvor alle kunstnere, kirker og program for weekenden præsenteres. Kunst og Kirker støttes af Slagelse Kommune og en række sponsorer.

DONATION

Kunst og Kirker modtager gerne din støtte.

Ønsker du at støtte projektet “Kunst og Kirker” er du velkommen til at sende et vilkårligt beløb.

Det kan du gøre ved at indsætte et beløbet på vores konto hos Sparnord, konto nr.: 9383 2050192922.

Kunst og Kirker takker for alle donationer.

KUNSTNER INFO

Værd at vide for kunstnere. Kunst og Kirker har et team, der udvælger og matcher kunstnerne på bedste vis, så kunsten har et samspil i kirkerne, som kulisse for udstillingen. Selve kunsten der udstilles er som udgangspunkt ikke kirkelig men kan være det. Kunsten får et andet udtryk når den placeres i kirkerummet og nye fortolkningsmuligheder opstår. Deltagende kunstnere indgår en kontrakt med Kunst og Kirker for den pågældende udstilling. Kunst og Kirker stiller staffelier og podier til rådighed i udstillingsperioden. Læs mere her. Kontrakten som kunstnere indgår med Kunst og Kirker: Find læse eksempel her.

KIRKE INFO

Værd at vide for deltagende kirker.

Som deltagende kirke er der nogle praktiske informationer og dokumenter, som er gode at have adgang til.
Dem finder du her:


Tidsplan og drejebog
Kontakter
Opgavetildeling

KONTAKT

Kunst og Kirker kontaktes via nedenstående formular.

Er du besøgende og har haft en god oplevelse, som du ønsker at dele. Eller har du blot brug for at komme i kontakt med os, er du velkommen til at benytte formularen herunder.

Vi sætter pris på at du bruger tid på at skrive til os.